Oročena štednja

Pustite Da Vaš Novac Zarađuje Za Vas

Štednja na duži period

Oročeni štednja / jednokratna štednja

Najsigurnija štednja

Banke i osiguravajuće kompanije nude mnoštvo finansijskih usluga koje omogućavaju pasivan rast vašeg novca. Odlučivanje o ulaganjima samo po sebi predstavlja izazov – treba da procijenite rizik koji ste spremni da podnesete i koliko ste spremni da izdvojite novca za investiciju. Oročenje novca u bankama kao i jednokratna štednja u osiguravajućim kućama su najsigurniji oblici investicije i štednje.

Izdvojite sredstva sa strane u formi oročenog novca / jednokratne štednje  na period od 1-40 godina i napravite sebi zalog za budućnost. Na samu štednju se pripisuje kamata, odnosno dobit, a nakon isteka roka, korisnik može podići kompletan iznos uvećan za ostvarenu kamatu.

Benefiti

Stvorite bolje mogućnosti za ispunjenje svojih ciljeva, neka vrijeme bude vaš glavni adut.

Odgovorite Na Par Prostih Pitanja Za Konkretan Predlog

Štednja i osiguranje ujedno

Koje su najveće prednosti oročene štednje?

Bez obzira da li se spremate za dane penzije, štedite za hipoteku ili samo želite da na neki način investirate, evo nekoliko razloga zašto bi oročeni depozit mogao biti najbolja strategija štednje za vas:

Oročeni depozit ima mali rizik
Oročeni depozit osigurava da vaš novac zarađuje kamatu po fiksnoj stopi, na određeno vreme. Šansa da izgubite deponovani novac je gotovo nepostojeća, pa je ovo dobra opcija za oprezne štediše.
Bez brige o održavanju depozita
Jednom kada ’’zaključate,, novac u oročenom depozitu, ne možete mnogo toga učiniti sa njim dok ne istekne rok oročenja. Dakle, ovo je odličan plan ukoliko ne želite da se opterećujete šta se dešava sa vašim novcem.
Bez naknade ili usluge pokretanja
Jedna od najboljih stvari u vezi sa oročenim depozitom je da vam se, sve dok ne povučete novac pre roka, u potpunosti ništa ne naplaćuje.
Zarada bez obzira na tržišne uslove
Fiksna kamatna stopa na oročeni depozit znači da će čak i ako tržišne kamatne stope padaju vaša ušteđevina i dalje zarađivati isti nivo kamate.
Oročeni depozit vas podstiče da štedite
Budući da je vaš novac zaključan, a vi nećete imati taj luksuz da ga podignete, možete se odupreti iskušenjima da trošite više nego što vam je zapravo neophodno.
Previous slide
Next slide

Tailor-Made Digital Marketing

Da li je oročena štednja pravi izbor za vas?

Oročeni depoziti su odlični za ljude koji imaju višak gotovine u banci i koji bi imali koristi od mjesečnog procenta prihoda. Ukoliko ne planirate da određenu sumu novca potrošite u budućnosti akumulacija kamate ili očekivane dobiti je odličan način da vaš novac zarađuje. 

Kada imalac računa položi sredstva u banci ili osiguranju, banka/osiguranje taj novac može koristiti za pozajmljivanje drugim potrošačima ili preduzećima. Zauzvrat za pravo korišćenja ovih sredstava za pozajmljivanje banka će deponentima platiti naknadu u obliku kamate. Na većini depozitnih računa ove prirode vlasnik može podići svoj novac u bilo kom trenutku. Kamate zarađene na oročenom depozitnom računu nešto su veće od onih koje se plaćaju na standardne štedne ili tekuće račune sa kamatama. Kamatna stopa je povećana zato što je pristup novcu ograničen u vremenskom okviru oročenog depozita.

Oročeni depoziti su niskog rizika, a prihod od kamate vam je zagarantovan. Svakako da postoje i unosnije mogućnosti za ulaganje, ali ako ne želite da preuzmete značajniji rizik, oročeni depozit je pravi izbor. Dovoljno je da samo odložite novac i ne morate ponovo da razmišljate o njemu do perioda obnove termina oročenja.

Pažnja!

Sporiji ali stabilniji trkač osvaja cilj

Posjedovanje polise životnog osiguranja u osnovi zaključava vaš novac na određeno vrijeme sa višom kamatnom stopom/očekivanom dobiti od tipičnog štednog računa. Tokom 1- 30 godina ne možete podići novac koji štedite – on ostaje tamo dok vam ne istekne oročeni rok. Nakon toga imate mogućnost da povučete akumuliranu kamatu/očekivanu dobit i puni iznos.

Očekivana dobit povećava se što više novca stavite na račun, što ga čini izvrsnom opcijom za ljude koji nisu veliki ljubitelji rizičnih investicija i kojima ne smeta nešto manji prihod za čuvanje novca u banci ili osiguranju.

Iskren savjet

Šta možemo uraditi za Vas?

Besplatne konsultacije

Kroz razgovor sa vama, naši savjetnici će pokušati razumjeti i shvatiti Vaše želje i potrebe!

Pregled svih ponuda

Pronaći ćemo najbolje opcije na tržištu prilagođenu vašim željama, potrebama i uputima i predstaviti iste

Započnite štednju

Ukoliko se odlučite za jednu od opcija, naš tim će za Vas, popuniti potrebnu dokumentaciju i pomoći oko logistike.