Putno osiguranje: Zaštita na putu u inostranstvu

Zašto ne ići na put bez putnog osiguranja?

Putno osiguranje vas štiti od određenih finansijskih rizika i gubitaka koji mogu nastati tokom putovanja. Ovi gubici mogu biti manji, poput izgubljenog prtljaga, ili značajni, poput otkazivanja putovanja u posljednjem trenutku ili hitne medicinske pomoći u inostranstvu.

Pogodnosti putnog osiguranje se razlikuju u zavisnosti od plana. Važno je odabrati plan koji odgovara vašim potrebama, budžetu i planiranom putovanju. Ovo osiguranje je dizajnirano da pokriva nepredvidive događaje, ali ne stvari koje biste lako mogli predvidjeti kako dolaze ili stvari pod vašom kontrolom. 

Pored finansijske zaštite, druga velika korist od putničkog osiguranja je pristup uslugama pomoći, ma gdje se nalazili u svijetu. Naši partneri  mogu u hitnim slučajevima ugovoriti medicinsko liječenje, nadgledati vašu njegu, služiti kao prevodioci, pomoći vam da zamijenite izgubljene pasoše i još mnogo toga.

 

Putno osiguranje na dohvat ruke

Jedna polisa, bezbroj mogućnosti

Ne čekajte predugo da kupite putničko osiguranje! Najbolje vrijeme za kupovinu putničkog osiguranja je odmah nakon što završite sve oko putnih aranžmana. Što ranije kupite osiguranje, to je veći vremenski okvir pokrića. Takođe, svoj plan morate kupiti u roku od 14 dana od polaganja početnog depozita za putovanje kako biste ispunili uslove za postojeću zdravstvenu zaštitu.

Kada je hitno, pozovite centar za pomoć

Ako vam se tokom boravka u inostranstvu dogodi bolest ili nesrećni slučaj, potrebno je da pozovete centar za pomoć, saopštite svoje podatke, opišete nastali osigurani slučaj i postupite po dobijenim instrukcijama. 

Operateri centra za pomoć će vas uputiti u provjerene zdravstvene ustanove, članice naše međunarodne mreže.

 

Iskren savjet

Šta možemo uraditi za Vas?

Besplatne konsultacije

Kroz razgovor sa vama, naši savjetnici će pokušati razumjeti i shvatiti Vaše želje i potrebe!

Pregled svih ponuda

Pronaći ćemo najbolje opcije štednje na tržištu prilagođenu vašim željama i potrebama i predstaviti iste

Započnite štednju

Ukoliko se odlučite, naš tim će za Vas, popuniti potrebnu dokumentaciju i pomoći oko logistike.