Sve o putnom zdravstvenom osiguranju

Bilo da se radi o poslovnom putu ili porodičnom putovanju uvijek je dobro obezbijediti putno zdravstveno osiguranje.

Kada organizujemo putovanje, u prvi mah ne sjetimo se šta bi sve moglo da nam se loše dogodi i upropasti nam isti. Ljetovanje nikad ne zamišljamo kao odmor gdje će nas opeći meduza, ili gdje ćemo se otrovati hranom jer na velikim temperaturama hrana brzo gubi svoju vrijednost i može postati teška za naš želudac.

Isto tako, zimovanje planiramo kao izvor radosti i zadovoljstva na snijegu ne misleći ni jednog trenutka da možemo uganuti nogu, slomiti ili ne daj bože nešto nam se još teže desiti.

 

Sve ove nepredviđene situacije se nažalost dešavaju i mogu nam upropastiti cjelokupno putovanje.

Kako da budete zaštićeni na putu?

Vrijedi li rizika, da odete na putovanje bez polise zdravstvenog osiguranja i ukoliko vam se nešto dogodi čitava situacija se pretvori u noćnu moru.

Troškovi liječenja u inostranstvu su jako visoki, pa tako ukoliko vam se desi neka zdravstvena tegoba koju do tada na primjer nijeste imali, vaše liječenje može vas koštati više od cjelokupnog aranžmana i troškova putovanja. Da li želite da se oslonite na to da vam se sigurno ništa neće dogoditi ili ćete ipak misliti i o tim situacijama?

 

Zahvaljujući ovom osiguranju bićete pokriveni ukoliko dođe do iznenadne hospitalizacije ili operacije. Takođe, ukoliko se desi ono najgore za transport posmrtnih ostataka potrebno je izdvojiti desetak hiljada eura. Ovim putnim osiguranjem pokriveni su i ovi troškovi, tako da nećete morati čekati novčanu pomoć rodbine i prijatelja kako bi tijelo transportovali u državi u kojoj živite.

Gdje važi ovo putno zdravstveno osiguranje

Naši državljani ovo osiguranje mogu koristiti svuda u inostranstvu i svijetu. Ovo osiguranje ne važi u zemlji iz koje dolazite, npr. Republika Crna Gora. Polisa se može ugovoriti na period od svega jednog dana pa nadalje, a po potrebi se može i produžiti.

Putno zdravstveno osiguranje u vrijeme pandemije

Zaključenjem polise zdravstvenog osiguranja može se ugovoriti i dodatno osiguranje za Covid – 19. Na taj način će putno zdravstveno osiguranje pokriti i liječenje bolesti koje su izazvane korona virusom.

Ovo osiguranje uključuje troškove medicinskih pregleda, bolničkog liječnja i slično. Međutim, ne obuhvata troškove testiranja na kovid i troškove boravka u karantinu.

 

Putno osiguranje nije obavezno osiguranje nego je stvar vašeg izbora. Može se ugovoriti kao individualno, grupno ili porodično.

Kako ga kupiti?

Najednostavniji način da kupite ovo osiguranje je taj da kontaktirate (kliknite ovdje) stručni tim Finansije24. Na taj način dobićete sve informacije u vezi ovog osiguranja detaljno i jednostavno objašnjeno.